Επιγραμματικά

Rafting στο Βοϊδομάτη / Αώο / Άραχθο

Αρχαιολογικοί χώροι / γεφύρια / μουσεία

Κέντρο σκοποβολής στους Ασπραγγέλους

Parapente / mountain bike / kayak / jeep safari

Πεζοπορία – ιππασία – ορειβασία

Συλλογή βοτάνων

Φαράγγι του Βίκου

Γνήσια παραδοσιακά πανηγύρια

Προτάσεις

Στο φαράγγι του Βίκου: το βασίλειο του ποταμού και των αετών
Ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, μια σχισμή του εδάφους που μόνο θεϊκό χέρι μπορεί να έχει δημιουργήσει. Το στενότερο σημείο των δύο πλευρών της έχει μόλις 1.100 μ. πλάτος, την ώρα που το βάθος τους ξεπερνά τα 900 μέτρα. Η χαράδρα του Βίκου είναι  το βασίλειο των αετών και της σιωπής, των σπάνιων ιαματικών βοτάνων και των κάθετων βράχων. Αρχίζει από το γεφύρι του Κόκορου και καταλήγει στο γεφύρι της Αρίστης. Το πέρασμά της είναι εμπειρία ζωής!

Η Δρακόλιμνη, μια λίμνη-αξιοθέτο!
Ένα οριακό ορεινό σημείο με συγκλονιστική ομορφιά. Μια λίμνη με έναν μυθικό δράκο, αλλά και πολλά αληθινά «δρακάκια»: μικρόσωμα αμφίβια που ονομάζονται τρίτωνες. Ένα υπόλειμμα, ένα ίχνος, το μοναδικό που έχουμε, της εποχής των παγετώνων. Για να φτάσετε ως εδώ, θα χρειαστείτε 1 ώρα με το αυτοκίνητο.

Το Καλογερικό και τα γεφύρια του Ζαγοριού
Καλογερικό: το ομορφότερο πέτρινο γεφύρι της Ελλάδας και ένα από τα ωραιότερα στα Βαλκάνια. Το χαρακτηρίζουν η αέρινη κίνηση και η πλαστικότητα. Σαν «κάμπια εν κινήσει», έτσι περιγράφουν την ρυθμική του κίνηση και την ανάλαφρη κομψότητά του στο σκαμπανέβασμα των τριών του τόξων. Βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Kήποι και ενώνει τις όχθες του Μπαγιώτικου ρέματος. Υπάρχουν και άλλα, για να θαυμάσετε: του Κόκορου ή κυρ Νούτσου ανάμεσα στα χωριά Κουκούλι και Κήποι, το δίτοξο του Μίσιου, στη χαράδρα του Βίκου, του Μύλου κοντά στο χωριό Κήποι.